10 týpků, které potkáš na vysoké škole

10 týpků, které potkáš na vysoké škole

Až jako prvák na začátku semestru poprvé překročíš práh své pracně vybojované „vejšky“, budeš si připadat jako v ZOO. Přesně tak to totiž na přelomu září/října vypadá na chodbách každé fakulty. Velké smečky překřikujících se kamarádů, tiší jednotlivci pozorující okolí nebo individua, o kterých pro jejich exotičnost a specifické rysy nenajdeš zmínku v žádné příručce.  

1) Chytrák vševěd

Na takového člověka narazíš na každé přednášce. Zapojí se do každé debaty a má názor i na věci, o kterých v životě neslyšel. Ačkoli s tebou studuje filosofii, o kvantové mechanice bude mluvit s takovým přesvědčením, že budeš mít po chvíli sám pocit, jestli nejsi ve špatné učebně. Pokud je členem nějaké kulturní, politické nebo jiné skupiny, dozvíš se to velmi rychle. Svou účast v ní se totiž bude snažit nenuceně promítnout na pozadí každého tématu, kterému se přednáška věnuje.

2) Anonymní kecal

Nikdy není na škodu si se svými spolužáky poklábosit. S některými to jde lépe než s jinými. Občas tě někdo přepadne s otázkou, rozjede debatu a než se naděješ, je zase pryč. Řekneš si, že při dalším setkání se mu představíš, protože s takovým člověkem, který dokáže lehce a vtipně mluvit o čemkoliv, se musíš seznámit blíž. Jenže ono to prostě nejde. Sotva se nadechneš, už vidíš zase jen jeho záda. Tak příště…

3) Ten, který nikdy neotevře knihu a přesto má víc bodů z testu než ty

Ty ses na zkoušku učil ze třech typů výpisků, poctivě sis přečetl doporučenou literaturu, ale stejně nedosáhneš vyššího počtu bodů, než má tvůj kolega, který nastudoval ultra zkrácené poznámky a knihu ani neotevřel, protože zrovna neměl cestu kolem knihovny. Pochybuješ o své inteligenci, možná si dokonce mluvíš pod vousy o tom, jak je ten svět nespravedlivý. Nenaděláš nic. Asi to bude dítě štěstěny. Hlavně, že tu zkoušku máte oba!

4) Ochránce přírody

V  textilu z přírodního materiálu. Přes rameno ekologickou bavlněnou tašku s logem a duchaplným mottem, u kterého se vždycky zamyslíš nad tím, zda radši neobětovat sebe a zachránit tak zemi. Tihle environmentalisti jsou v podstatě ve vztahu s planetou. Hned je člověku lépe, když ví, že je o ni dobře postaráno.

5) Věčné páry

Ať už jsi sebeméně vnímavý typ, tahle zamilovaná dvojice tvé pozornosti neujde. Narážet na ně budeš denně, ale odděleně je nespatříš. Ruku v ruce nebo zaklesnuté do sebe lépe než puzzle skládačky na sebe budou vždy hledět zamilovaným pohledem. Zná je celá škola, všichni o nich vtipkují a na tom, kdy se vezmou, by mohla stavět sázková kancelář.

6) Pařmen

Tenhle člověk má život vysokoškoláka jako vystřižený z hollywoodského filmu. Párty od pondělí do pátku na denním pořádku. Sluneční brýle jsou pro něj nezbytnou potřebou, i když je pod mrakem. Dopolední přednášky zná jen z vyprávění, jelikož v tuto dobu regeneruje své tělo. A ačkoli se po chodbách školy spíš jen nečinně plouží, musí v něm být sakra velká zásoba energie.

7) Soudkyně

Dívka, která vždy zaujme tím, jak dokonale sladěná umí být. Doplňky do detailů promyšleny a vlasy náležitě upraveny. Bez známky nadšení si prohlíží okolí a pozoruje své spolužáky. Nikdy nevíš, co se jí v té hlavě honí za myšlenky, působí totiž velmi odtažitě. Je to proto, že je zděšená tím vytahaným trikem, co máš na sobě nebo ji navštívil den blbec?

8) Šiřitel paniky

Tohoto člověka musíš brát vždycky s rezervou a nenechat se od něj vydeptat. Při konverzaci s ním totiž zjistíš, že na jiné téma hovoru, než jsou školní povinnosti, nemáš šanci navázat. Navíc ti hrozí, že v jeho přítomnosti ztratíš všechno své sebevědomí. Zatímco ty se raduješ z toho, jak tvůj první týden na škole probíhá v poklidu, on už si stihl načíst materiály k první zkoušce, zná všechny učitele a jejich povahy a jen tak letmo si od vyšších ročníků zjistil, že ten prvák bude fakt nářez.

9) Komik

Komika si nějakým záhadným způsobem oblíbí snad každý, všem utkví v paměti a často o něm dokážeš mluvit, aniž bys ho osobně znal. Je to taková celebrita školy – myšleno v dobrém. Neustále je obklopen hloučkem svých přátel, ze kterého vychází co minutu salvy smíchu. On má rád, když je středem pozornosti a ty zase jeho humor. Ideál.

10) Muž z Wall street

Perfektně upravená vizáž, košile, vestička, sako, vše sladěné. V jedné ruce nese elegantní tašku, jejímž obsahem je na 100% MacBook a v druhé svírá mobil a s někým soustředěně telefonuje o věcech, o kterých sis myslel, že tě začnou zajímat tak za 10 let. Tihle týpci studují, vypadají na těžké workoholiky se zajímavým platem a ještě bývají velmi často obdivovaným objektem kolem procházejících slečen.

Text: Klára Ludvíková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější